Devínska Nová Ves bude mať nový kamerový systém

20.02.2012 Bratislava

Bratislava 20. februára (TASR) - Kamerový systém, ktorý by bol napojený na políciu a fungoval by 24 hodín denne, plánuje vybudovať bratislavská mestská časť (MsČ) Devínska Nová Ves. \"Ak všetko dobre dopadne, systém, ktorým bude mestská časť pod kontrolou, by sme chceli realizovať už tento rok,\" povedal pre TASR starosta mestskej časti Milan Jambor.

MsČ dala minulý rok žiadosť o grant z programu prevencie kriminality a tento týždeň by mala dostať odpoveď. \"Vo vlastnom rozpočte máme na systém vyčlenených 20.000 eur,\" poznamenal starosta s tým, že pomoc v tomto smere prisľúbil aj minister vnútra SR Daniel Lipšic.

Podľa Jambora majú starostovia mnoho kamerových systémov len niekde na stole. \"My to však chceme urobiť na najvyššej úrovni a ak by sa niečo stalo, okamžite by bola na miesto vyslaná hliadka mestskej polície,\" uviedol starosta s tým, že problémy by sa takto dali riešiť promptne.

Na streľbu, ktorá pred približne rokom a pol zasiahla Devínsku Novú Ves, obyvatelia už pomaly zabudli a život sa vrátil do normálu. \"Je však dôležité, aby zákonodarcovia prijímali kvalitné zákony,\" poznamenal Jambor s tým, že napríklad pri susedských sporoch polícia často naráža na problém, že nemôže vstúpiť do bytu, hoci hluk z neho obťažuje ostatných spoluobyvateľov. \"Potom z toho vznikajú dlhodobé susedské spory. V prípade, že by bola legislatíva efektívna, mnohým problémom by sa možno dalo predísť,\" dodal.
 

Vyberte región